Accueil > Bey.Ler.Bey > Concert à Rivne (Ukraine), article et vidéos

Concert à Rivne (Ukraine), article et vidéos

Rivne Post, le 22 Avril 2015

lundi 27 avril 2015

Французів не відпускали з Рівного до Одеси

Учора після концерту французьке тріо « Bey Ler Bey » рівняни тричі викликали грати на біс.

Ще не вщухли емоції від візиту одних французьких музикантів — гурту « Archimеde », як учора — нова хвиля. Із концертом до Рівного завітало тріо « Bey Ler Bey ». Від них очікували чогось неймовірного, бо ніхто навіть не наважується порівняти їхню музику із чиєюсь іще, — на стільки вона самобутня.

— Будемо імпровізувати, — попередив перед початком концерту Флоріан Демонсан. — У нас немає заздалегідь підготовленої програми. Що гратимемо вирішуємо тут, на сцені.

Флоріан Демонсан грає на акордеоні, Лорана Клуе — на кларнеті, а Васіма Халала — на східних барабанах. Музика « босів із босів » (так, за словами музикантів, перекладається назва їхнього гурту), — своєрідна : у ній помітні нотки балканських, єврейських та турецьких мелодій. Декому навіть чулися грузинські мотиви, а ще — мелодії українських Карпат. Звучали вони то тужливо, то весело, хвилююче і заворожуючи спокійно. А звук східних барабанів додавав цій музиці ще й магії.

Зовні музиканти стримані. Здається, всі їхні емоції — в музиці. Помітно, що вони на стільки розуміють один одного, що вистачає погляду аби підхопити ритм чи мелодію.

Відпускати « Bey Ler Bey » рівняни так просто не погоджувалися — кілька разів викликали їх грати на біс, а вони слухняно поверталися.

Коли покликали втретє, Флоріан Демонсан перепитав, чи точно всі хочуть аби вони грали. І хоча звучало його питання переконливо, остання мелодія розвіяла всі сумніви, що вони могли б і не погодитися на забаганку шанувальників. Бо виконали вони мелодію під назвою « Роксолана ».

Із рівненського « Jazz&Blues » учасники « Bey Ler Bey Trio » поспішили на поїзд, який прямує до Одеси аби і там додати « Французькій весні » етноджазу.

http://rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=59445


collectif.cokmalko(at)gmail.com